"Barcelona, Spain - July 31, 2011: a very hot summer day, everyone heads to the swimming pool"

Inspiratiedag 11 april: Heeft het buitenbad nog toekomst?

Openluchtzwembaden hebben het zwaar. Vele baden zijn gesloten en het bezoekersaantal van een openluchtzwembaden is sterk gedaald. De vraag is dus, heeft het buitenbad eigenlijk nog wel toekomst?

Hier hebben de leisure experts van de NHTV een antwoord op. De toeristische hogeschool heeft onderzoek gedaan naar trends en ontwikkelingen bij buitenbaden en komt tot een aantal nieuwe  belevingsconcepten. Deze zijn uitgewerkt tot interessante business modellen voor buitenbaden en worden gepresenteerd op de Inspiratiedag ‘Buitenbaden’ op dinsdag 11 april.

Branchegenoten en ondernemers die op zoek zijn naar inspiratie over nieuwe mogelijkheden voor hun zwembad, zijn van harte welkom. U kunt zich hier rechtstreeks aanmelden.

 

buitenbad dag banner

 

 

Grens tussen binnen en buiten verdwijnt

De Inspiratiedag ‘Buitenbaden’ wordt mede mogelijk gemaakt door Bright Buildings. Bright Buildings verlengt het seizoen voor buitenbaden door accommodaties met bewegende wanden en daken, waardoor de grens tussen binnen en buiten verdwijnt.

Een Bright Building is transparant én slim; voorzien van transparante wanden en daken die dynamisch worden uitgevoerd. Hierbij maakt Bright Buildings gebruik van zelfontwikkelde systemen: het Open Sky® schuifdak, het Skyslide® roldak en de Skywall® hefgevel.